Niemiecka krzyżówka winorośli właściwej i Cabernet Sauvignon, najpopularniejsza z niemieckich cabernetów, owoce granatowo-czarne. Nasze wino jest niskokwasowym, harmonijnym winem z delikatnymi taninami i lekko owocowym aromatem. Polecanym do jagnięciny, dzikiego ptactwa jak i ciężkich dań z makaronu, takich jak lasagne.

Coraz bardziej popularna odmiana mieszańcowa pochodząca z Niemiec. Owoce grantowo-czarne o średniej wielkości. Odmiana łatwiejsza w uprawie niż Rondo, daje wina o dużej zawartości tanin oraz lekkim owocowym aromacie. Polecamy do czerwonych mięs i krwistych steków.

Jest to kupaż mieszańcowych odmian pochodzenia francuskiego: Maréchal Foch z Leon Millot wymieszany w proporcji 50 na 50%. Obie odmiany dają małe grona o owocach granatowoczarnych, każda z tych odmian ma różną kwasowość dlatego bardzo dobrze komponują się ze sobą. Polecamy do mięs i do pieczonego drobiu.

Najpopularniejsza w Polsce odmiana na wina czerwone. Jest to niemiecka krzyżówka winorośli właściwej z winoroślą amurską. Owoce granatowe, wybarwiające się bardzo wcześnie, o dużych jagodach. Wino dobrej jakości o rubinowej barwie w owocowym typie, podobne do Pinot Noir. Wino z odmiany Rondo charakteryzuje się wysokim potencjałem dojrzewania. Polecamy do kaczki, królika oraz pieczeni wołowych.

Odmiana mieszańcowa pochodząca z Niemiec, późno dojrzewająca, szczególnie przydatna do produkcji win słodkich. W naszej winnicy daje dobre wino „słomkowe” wyprodukowane z podsuszonych winogron o wyrazistym aromacie w typie Rieslinga. Wino polecamy do deserów, serów pleśniowych; dobrze komponuje się z szynką prosciutto.

Klasyczna francusko-amerykańska odmiana mieszańcowa. Owoce zielono-żółte ze złocisto-brunatnym rumieńcem z wyraźnym aromatem ziół i melona, daje wino o harmonijnym smaku i aromacie, porównywane z Chardonnay. Nasze wino półwytrawne polecamy jako aperitif do sałatek warzywnych, ryby i owoców morza.

Odmiana mieszańcowa pochodząca z Niemiec, późno dojrzewająca, szczególnie przydatna do produkcji win słodkich. W naszej winnicy daje dobre wino „słomkowe” wyprodukowane z podsuszonych winogron o wyrazistym aromacie w typie Rieslinga. Wino polecamy do deserów, serów pleśniowych; dobrze komponuje się z szynką prosciutto.