Menu sylwestrowe 2018

Przystawka
Mus z gęsich wątróbek i bryndzy na proziaku z groszkiem cukrowym

Zupa
Żur po Góralsku w chlebie

Danie główne
Rolada z polędwiczki wieprzowej faszerowanej oscypkiem i szpinakiem podana z sosem z palonego pieprzu, zapiekanką ziemniaczaną i warzywami w maśle migdałowym

Deser
Grillowana gruszka z musem z jeżyn z gałka lodów leśnych

Kawa
Kompozycja herbat

Danie serwowane
Wołowina duszona z prawdziwkami

Bufet zimny
Deski wędlin regionalnych
Deska mięs pieczonych
Chrzan z jajkiem
Deski serów bieszczadzkich
Mini tortille z wędzonym pstrągiem i twarogiem
Mini tortille z szynką i serem ustrzyckim
Tymbaliki drobiowe
Śledzie w śmietanie / z marmoladą cebulową
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałatka ziemniaczana z pieczonym schabem
Sałatka z marynowaną gruszką i serem kozim
Proziaki z masłem czosnkowym
Pikle
Słodki kącik z deserami
Swojskie pieczywo

Bufet ciepły
Barszcz czerwony z paluszkami francuskimi
Kwaśnica po góralsku
Żeberka pieczone w miodzie na kapuście zasmażanej
Roladki z kurczaka w paprykowej salsie
Ziemniaki z pieca
Sałaty z vinegrette